top of page

Acerca de

GC_logo-05.png
IMG_3308_edited.jpg

Så startade Gotlandschips 

Under flera år hade det funnits en dröm om att göra Gotländska potatischips. Syskonen Emelie och Oliver, som vuxit upp tillsammans på en bondgård på Gotland, ville ta tillvara på de fina råvaror som redan fanns och odlades på ön. Under sommaren 2018 började de lägga grunden för vad som idag är Gotlandschips. Att förädla den gotländska potatisen ett steg till blev då verklighet.   

 

18 månader senare såldes den första påsen chips. ”Världspremiären'' skedde på ICA Nära Malmahallen, som ligger tvärsöver vägen från produktionslokalen i Stånga. Människor åkte från hela ön denna helg för att få smaka på dom första påsarna Gotlandschips. Efter bara några timmar behövdes det köras in fler pallar med chips till chipshyllan, och på den vägen är det.

 

Idag går det att köpa Gotlandschips över stora delar av Sverige, men även på Island samt på flygbolaget SAS alla flighter världen över. Vi utökar hela tiden med nya försäljningsställen. Idag är vi både stolta och glada över att få visa upp Gotland även utanför vår ö, och hoppas få göra det på ännu fler ställen i många år till.

Skärmavbild 2021-09-23 kl. 20.53_edited.jpg

Oliver & Emelies första verksamhet,

en godiskiosk vid vägkanten år 2002

bottom of page